Stoom uit de oren na nederlaag tegen Ajax: We zijn hier bestolen
"Dat ging allemaal teniet door dat soort beslissingen van Blom"

Stoom uit de oren na nederlaag tegen Ajax: "We zijn hier bestolen"

22-11-2014 23:19
20

Woedend was Dwight Lodeweges na de nederlaag van sc Heerenveen tegen Ajax (4-1). Met het stoom uit zijn oren zei de weggestuurde trainer dat zijn ploeg 'bestolen' was.

Lodeweges zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen, maar hield toch een heel naar gevoel aan het duel in de Arena over. "Ik heb het gevoel dat we bestolen zijn", zei hij bij FOX Sports. "We kregen een rode kaart en er speelden meer dingetjes."

"Dat je Slagveer rood geeft, daar kan ik me nog in vinden. Maar geef die kaarten dan aan de andere kant ook. We hadden Ajax juist goed onder druk staan, ze kregen nauwelijks kansen. We hadden controle over de wedstrijd, en dat ging allemaal teniet door dat soort beslissingen van Blom. Ik begrijp er niets van."

Lodeweges, die na de rode kaart voor Slagveer ook werd weggestuurd, vond dat de arbiter marchandeerde. "Wij kregen bijvoorbeeld geen penalty voor die actie van Veltman en aan de andere kant krijgt Sigthórsson hem wel. En dan werd ik ook nog weggestuurd. Ik heb letterlijk gezegd: Dit is nou het voordeel van de topploegen, die krijgen altijd het voordeel van de twijfel. Dat krijgen wij nooit.

"Dat is het enige wat ik gezegd heb", vertelt de oefenmeester, die ook positieve punten zag. "Met elf tegen elf voetbalden we goed. Het is jammer dat we er uiteindelijk nog vier om de oren krijgen. We gaan met enige frustratie terug naar Friesland, maar we hebben een goede eerste helft gespeeld. Dat moeten we uiteindelijk meenemen."