Ajax doet ook naast het veld goede zaken: Mondeling ben ik akkoord met Ajax
"We moeten alleen nog even kijken wanneer ik mijn handtekening zet"

Ajax doet ook naast het veld goede zaken: "Mondeling ben ik akkoord met Ajax"

23-11-2014 00:02
3

Ajax is hard op weg om het geraamte voor de komende seizoenen neer te zetten. In navolging van onder meer Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Davy Klaassen is de club ook rond met Anwar El Ghazi.

De buitenspeler, één van de allergrootste talenten bij de landskampioen, liet na de wedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) zelf weten dat hij en Ajax rond zijn. "We moeten alleen nog even kijken wanneer ik mijn handtekening zet. Dat zal heel snel zijn. Mondeling ben ik akkoord met Ajax."

De negentienjarige El Ghazi, zaterdag goed voor zijn vijfde competitietreffer van het seizoen, ligt nu nog tot 2015 vast. Als hij zijn handtekening heeft gezet, wordt die periode met vier jaar verlengd tot de zomer van 2019. Ajax hoopt binnenkort ook nog tot een akkoord te komen met Stefano Denswil, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen en Ricardo Kishna.

De toekomst voor het Nederlandse voetbal ziet er op deze manier weer wat beter uit. Eerder wist ook Feyenoord al meerdere spelers voor langere tijd vast te leggen. Onder meer Jordy Clasie, Terence Kongolo, Miquel Nelom, Rick Karsdorp, Elvis Manu en Lucas Woudenberg verlengden onlangs hun contract.