Emoties lopen hoog op bij ervaren Feyenoorder: Wil niet weg als een loser
"Ik heb een hele moeilijke weg moeten afleggen om hier te staan"

Emoties lopen hoog op bij ervaren Feyenoorder: "Wil niet weg als een loser"

23-11-2014 00:24
4

Twee maanden lang kwam hij niet verder dan de bank of vaak zelfs de tribune. Het waren zware tijden voor Ruben Schaken, die na zijn optreden tegen FC Dordrecht emotioneel werd.

Schaken krijgt in Rotterdam de nodige kritiek te verwerken, maar zaterdag was de ontvangt van De Kuip warm, heel warm. Het deed de buitenspeler veel. "Ja, kippenvel. Dat vond ik hartstikke mooi", zei hij tegen RTV Rijnmond. "Ik heb een moeilijke tijd achter de rug. Ik heb veel steun gehad van heel veel supporters, dat geeft wel waardering en dat geeft aan dat je heel belangrijk voor deze club bent geweest."

Loser
"Ik heb jaren voor de club gestreden en ze willen dat ik af en toe mijn minuten maak. Mooier kan niet. Dit geeft weer een beetje hoop", vervolgde de 32-jarige Schaken, die vlak voor het einde de 2-0 maakte. "Een emotioneel moment, mooier kan niet. Veel mensen weten niet wat er allemaal binnenskamers gebeurt. Ik heb een hele moeilijke weg moeten afleggen om hier te staan, veel moeten slikken ook. Voetbal is keihard."

"Ik was zo blij als een kind dat ik weer mocht spelen. Dit was revanche op mezelf, ik ga geen schuldige aanwijzen. Ik moet het zelf doen en moet keihard strijden. Dan kan ik hier met opgeheven hoofd weggaan, want ik wil niet afscheid nemen als een loser", aldus de routinier, die voor het eerst volledig buiten de boot valt, bij de regionale omroep.

Emoties
"Je bent een gewaardeerde speler en dan val je er opeens naast. Je krijgt wekelijks een klap. Ik zit normaal niet eens op de bank. Maar ik moet me schikken in de beslissing van de trainer. Ik houd van deze club. Als je in je laatste contractjaar niet speelt, doet dat pijn. Zo wil ik niet afscheid nemen", zei Schaken, die zichtbaar geëmotioneerd was.

"Het doet me veel, ik ben een emotioneel mens. Ik ben een winnaar en ik hou van deze club. Ik zit hier al vijf jaar en heb verschillende aanbiedingen laten lopen, als je dan in je laatste jaar dan niet veel speelt doet het pijn. Ik heb het vaak bij anderen gezien en nu gebeurt het bij jou. Maar ik ben een positieve jongen en het leven is meer dan voetbal, na een paar weken had ik mijn berusting en ben ik gaan strijden."

Werken voor je geld
Met een vertrek is hij ondanks zijn rol en aflopende contract nog niet bezig. "Nee. Ik heb het nog steeds naar mijn zin ondanks mijn situatie. Ik heb niet in mijn hoofd dat ik hier weg wil. Ik gun de club alles, ik wil hier werken voor mijn geld. Als ze mij wegwillen qua budget kunnen we altijd de koppen bij elkaar steken."