Doelpunt tegen jeugdliefde uitgebreid gevierd: Om te zeggen dat het pijn doet...
"Nu kunnen we een gaatje slaan en naar boven kijken"

Doelpunt tegen jeugdliefde uitgebreid gevierd: "Om te zeggen dat het pijn doet..."

23-11-2014 01:17
1

Foeke Booy is uitermate tevreden over wat hij zaterdagavond bij Go Ahead Eagles zag. De club uit Deventer was in eigen huis met 2-0 te sterk voor NAC Breda, volgens de trainer vooral te danken aan een uitstekende teamprestatie.

Booy omschreef de overwinning op de directe concurrent als volwassen. "We hebben soeverein gespeeld en de nul gehouden. Daaraan kan je zien dat we echt volwassen aan het worden zijn", zei de coach bij FOX Sports. "De score had alleen nog wel iets hoger uit mogen vallen."

De oefenmeester had een overwinning gezien het spel van de laatste weken ook wel verwacht. "Dit is een logische overwinning. We waren de laatste weken al in goede doen en dat hebben we nu naar punten weten te vertalen. We winnen met goed voetbal. Dat is voor mij de ideale combinatie."

Schalk
Alex Schalk speelde met een goal een belangrijke rol bij de Eagles. De aanvaller vierde zijn treffer tegen zijn jeugdliefde met een enorme vreugdekreet. "Mooier kan niet. Het was mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie voor Go Ahead in de spits", zei hij na afloop. "Dat dat dan uitgerekend tegen NAC gebeurt en je een goaltje meepikt, is genieten."

De aanvaller, die in de spits Marnix Kolder verving, vond het onzin dat hij zich zou moeten inhouden. "Ik speel voor Go Ahead, hier ben ik in dienst. Dan moet je gewoon juichen als je scoort. NAC zal altijd een plek in mijn hart te hebben, maar om te zeggen dat het pijn doet..."

"Voor de supporters en iedereen die NAC op handen draagt zal het een beetje pijn doen, maar voor mijzelf is het uiterst lekker. Dit hadden we effe nodig. Nu kunnen we een gaatje slaan en naar boven kijken", aldus de 22-jarige Schalk, die in Breda geen toekomst had.