Veltman realistisch na zege: 'Je wordt een beetje geholpen door die rode kaart'
Ajax wint na moeizame start tegen sc Heerenveen

Veltman realistisch na zege: 'Je wordt een beetje geholpen door die rode kaart'

23-11-2014 07:19
5

Ajax pakte zaterdagavond in de eigen Amsterdam ArenA de broodnodige drie punten in de strijd om het kampioenschap. De huidige nummer twee van de Eredivisie had het behoorlijk lastig tegen sc Heerenveen (4-1) en Joël Veltman had na afloop dan ook geen moeite om toe te geven dat de rode kaart voor Luciano Slagveer een breekpunt was in de wedstrijd.

"Je wordt natuurlijk een beetje geholpen door die rode kaart, maar ik denk dat we vooral goede zaken hebben gedaan dit weekend. Drie punten en de uitvoering snel vergeten", aldus Veltman tegenover de camera van FOX Sports.

Ajax had in het eerste uur van de wedstrijd veel moeite om een opening te vinden in de defensie van de tegenstander uit Friesland. "Vooral de eerste helft was heel slordig. Passes over vier of vijf meter die verkeerd gingen, dat is wat Heerenveen wilde. Ik merk dat we dit seizoen als team wat minder staan en meer kansen weggeven. We creëren volgens mij wel meer kansen, we zijn gevaarlijker en spelen meer vooruit."

Veltman moet de eerstvolgende wedstrijd van de Amsterdammers in de Champions League tegen Paris Saint-Gernain aan zich voorbij laten gaan door een schorsing. "Vorig jaar heb ik ook de wedstrijd gemist tegen AC Milan. Nu ook met Paris Saint-Germain, dat zijn natuurlijk mooie wedstrijden die je wilt spelen. Her is jammer."