Rood breekpunt in Amsterdam ArenA: Wij waren in de eerste helft beter dan Ajax
Doelpuntenmaker kritisch over optreden scheidsrechter Blom

Rood breekpunt in Amsterdam ArenA: "Wij waren in de eerste helft beter dan Ajax"

23-11-2014 07:55
13

Heerenveen leek zaterdagavond in Amsterdam op weg naar een stunt tegen Ajax. De ploeg uit Friesland kwam terecht op voorsprong, maar verspeelde de zege mede door een rode kaart voor doelpuntenmaker Luciano Slagveer. De aanvaller was het naar zijn zeggen niet eens met de door arbiter Kevin Blom uitgedeelde prent.

"Bij de eerste gele kaart kruis ik achter Schone langs. Ik raak hem en het was een gevaarlijke situatie voor Ajax dus ik begrijp die gele kaart van de scheidsrechter wel. De tweede gele kaart was net iets over de middenlijn. Ik trek Boilesen aan zijn shirtje, een halve seconde daarna laat ik hem direct los omdat ik wist dat ik al een gele kaart had. Er stonden toen nog veel mensen van ons achter de bal, het was dus geen gevaarlijke situatie voor Ajax. Ik vond het geen terechte gele kaart die tweede", aldus Slagveer over zijn kaarten tegenover de camera van FOX Sports.

De aanvaller baalde vanzelfsprekend van het feit dat zijn ploeg de zege verspeelde na zijn uitsluiting. "Ik voel me wel schuldig, maar ik denk dat heel veel mensen het met mij eens waren dat het geen gele kaart was. Ik heb nu echt veel aan de steun van mijn medespelers."

Slagveer had gehoopt op meer in Amsterdam, zeker nadat hij zijn ploeg op fraaie wijze op voorsprong wist te zetten tegen de regerend landskampioen. "Het is heel zuur, wij waren in de eerste helft beter dan Ajax. We staan voor en dan krijg ik twee keer een gele kaart. Dat kantelt de hele wedstrijd en dan weet je dat je het in de tweede helft heel lastig zal krijgen tegen Ajax in de ArenA."