Gemiste kansen breken PSV na vijf zeges op rij op in de Euroborg
Eindhovenaren slikken late gelijkmaker: 1-1

23-11-2014 14:22
68

PSV heeft zichzelf zondag op bezoek bij FC Groningen tekort gedaan. De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg in de Euroborg kans op kans, maar benutte er daarvan slechts één. PSV moest genoegen nemen met een gelijkspel omdat Michael de Leeuw in de slotfase voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Daardoor is de voorsprong van PSV op naaste belager Ajax teruggelopen tot twee punten.

Een week voor de topper tegen Feyenoord kwam een einde aan de reeks overwinningen van PSV. Op basis van het spel en de vele kansen had de ploeg van Cocu de zesde zege op rij moeten bijschrijven, maar in het doel bij FC Groningen vertolkte Sergio Padt een hoofdrol. De sluitpost kreeg vlak voor tijd ook nog hulp van verdediger Martijn van der Laan, die een schot van Memphis Depay van de lijn haalde.

Cocu had zijn elftal ongewijzigd gelaten ten opzichte van de vorige wedstrijd, bij Heracles Almelo. Toen pakte PSV met Adam Maher in de ploeg diep in blessuretijd de volle buit (1-2). Maher kreeg op het middenveld weer de voorkeur boven Jorrit Hendrix, die na zijn schorsing op de bank moest plaatsnemen. Cocu wilde FC Groningen voetballend onder druk zetten en koos daarom met Maher voor een meer aanvallend ingestelde speler. De oud-speler van AZ kreeg na acht minuten de eerste kans om PSV op voorsprong te zetten, maar Maher tikte de bal op het lichaam van Padt.

De doelman van Groningen beleefde een drukke middag, want Padt zag de ene na de andere PSV-aanval op zich af komen. Luuk de Jong, Maher, Depay en met name Luciano Narsingh kregen grote kansen op de openingstreffer, maar steeds stond Padt in de weg of was de afwerking onzorgvuldig. Tussendoor had ook FC Groningen een paar aardige kansen, maar Danny Hoesen knalde de bal alleen voor Jeroen Zoet naast en Karim Rekik blokte een gevaarlijk schot van De Leeuw.

PSV kwam na bijna een uur spelen toch verdiend op voorsprong via De Jong, die bij een afgemeten voorzet van Jetro Willems wegliep bij Johan Kappelhof en raak kopte: 0-1. Het bleek echter niet genoeg voor de winst, want De Leeuw trok de stand in de 83ste minuut gelijk. Joshua Brenet, ingevallen voor Willems, was De Leeuw daarbij uit het oog verloren. (ANP)