Het moment tegen Cambuur dat El Ghazi door Klaassen naar Van Rhijn wordt gedirigeerd

El Ghazi leert van Klaassen: 'Volgens mij bedacht hij zich nu heel snel'
Middenvelder zet stappen op het veld én in de hiërarchie

El Ghazi leert van Klaassen: 'Volgens mij bedacht hij zich nu heel snel'

24-11-2014 00:05
7

Niklas Moisander heeft de aanvoerdersband om zijn arm, maar dit seizoen is er eigenlijk maar één speler van Ajax die zich op het veld als een aanvoerder gedraagt: Davy Klaassen.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Klaassen is niet alleen in vorm, hij laat zich ook op vocaal vlak gelden. Twee weken geleden nam hij Anwar El Ghazi mee naar Ricardo van Rhijn toen de vleugelspeler vergat de rechtsback te bedanken voor een mooie loopactie. Zaterdag tegen sc Heerenveen leek het erop alsof Klaassen El Ghazi wéér mee moest sleuren toen hij een voorzet van Ricardo Kishna afrondde. "Nee, nee", repliceert Klaassen de suggestie van VoetbalPrimeur. "Anwar bedacht zich volgens mij heel snel nu."

"Dat is alleen maar goed dat hij dat inziet. Natuurlijk, hij schiet 'm goed binnen, maar de assist was veel mooier", aldus Klaassen over de voorzet van Kishna, die eerst twee man voorbij speelde.

"Maar ik ben niet iemand die het hele team in toom moet gaan houden. Dat hoef ik ook niet te doen", vervolgt Klaassen over zijn rol in de ploeg. Dat hij meer met het team bezig is, erkent hij wel. "Ik probeer daar wel op te letten. Als ik zoiets zie, zoals twee weken geleden (El Ghazi-Van Rhijn), dan spreek je iemand erop aan of attendeer je iemand erop."

"Ik deed het vroeger nooit eigenlijk. Het is ook niet dat ik een keer heb gedacht 'dat ga ik nu even doen'. Dat gaat gewoon zo. Als je lekker speelt, doe je dat ook wat makkelijker", besluit Klaassen, die dinsdag met Ajax in actie komt tegen Paris Saint-Germain.