VP's Elftal van de Week: liefst vier 'Tukkers' en pannakoning van Ajax

VP's Elftal van de Week: liefst vier 'Tukkers' en pannakoning van Ajax

24-11-2014 10:00
7

Koploper PSV verloor punten en SC Cambuur won voor het eerst in jaren weer eens een wedstrijd op echt gras. Kortom, speelronde dertien in de Eredivisie zit erop. Tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van de Week.

Sergio Padt (FC Groningen)
In het kansenfestival dat FC Groningen-PSV was, ontpopte hij zich tot de uitblinker aan Groningen-zijde. Keerde meerdere inzetten van PSV’ers, die wel verweten mocht worden dat ze dramatisch afrondden. Evengoed petje af voor Padt!

Sven Nieuwpoort (Go Ahead Eagles)
Adnane Tighadouini, de beste man aan NAC-zijde dit seizoen, kreeg geen poot aan de grond tegen de rechtsback van Go Ahead. Nieuwpoort speelde een prima wedstrijd.

Pele van Anholt (sc Heerenveen)
Hoewel zijn directe tegenstander Anwar El Ghazi scoorde, speelde Van Anholt een prima wedstrijd. El Ghazi kwam er, tot Ajax met een man meer stond, geen moment langs. Het was vooral heel sneu voor Heerenveen dat het de dupe werd van een inconsequent fluitende scheidsrechter.

Cuco Martina (FC Twente)
De rechtsback begon net als heel FC Twente moeizaam, maar groeide in de wedstrijd. Speelde dit seizoen alle duels van de Tukkers en dat heeft een reden. Hij ontwikkelt zich goed.

Sander van der Streek (SC Cambuur)
Cambuur had het middenveld in handen in de Galgenwaard en Van der Streek ging weer eens voorop in de strijd. Ook voetballend was hij uitstekend, wat in de blessuretijd leidde tot de 1-3 van Dejan Meleg.

Georginio Wijnaldum (PSV)
De aanvoerder van de Eindhovenaren was niet af te stoppen in de Euroborg. Gini brak meerdere keren door op het middenveld. Dat zijn collega’s in de aanval zijn goede voorwerk niet afrondden, was sneu voor hem.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Met zijn invalbeurt bracht hij leven in de brouwerij. Zijn actie en voorzet op Michael de Leeuw bleken beslissend. Legde Arias pijnlijk in de luren.

Bryan Linssen (Heracles Almelo)
Goed om te zien dat Linssen de vorm van vorig seizoen weer te pakken heeft. Hij was maanden hopeloos uit vorm, maar laat nu weer zien wat hij in huis heeft. De klik met Oussama Tannane was tegen ADO Den Haag beslissend.

Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Met zijn twee doelpunten tegen ADO Den Haag de uitblinker aan Almelose zijde. Hij maakt dit seizoen makkelijk een doelpunt en dat kan nog wel eens cruciaal zijn in de strijd tegen degradatie.

Luc Castaignos (FC Twente)
Met twee fraaie doelpunten kroonde hij zich tot man van de wedstrijd in Zwolle. Vooral de eerste goal was prachtig. Op wilskracht kwam hij voor de goal, waarna hij een verdediger uitkapte en onhoudbaar raak schoot.

Ricardo Kishna (Ajax)
Beleefde als invaller een topavond. Met een assist en een doelpunt was Kishna zonder twijfel de man van de wedstrijd. Vooral de panna die hij uitdeelde, zorgde voor veel waardering van het Ajax-publiek.