De Jong is er helemaal klaar mee: Zo overdreven, het slaat helemaal nergens op
"Dat deden we tien jaar geleden ook al niet"

De Jong is er helemaal klaar mee: "Zo overdreven, het slaat helemaal nergens op"

23-11-2014 20:06
16

Henk de Jong was er na de eerste zege van SC Cambuur op echt gras even helemaal klaar mee. De flink opgelaaide discussie over kunstgras komt de trainer de strot uit. 

"Dat word zo overdreven, dat verhaal over écht gras en kunstgras slaat nergens op. Daar moeten we niet in doorslaan", vindt De Jong. "Nu wordt kunstgras genoemd als reden dat Nederland niet meer meedoet met de Europese top, maar dat deden we tien jaar geleden ook al niet. En toen was er nog geen kunstgras."

"FC Utrecht heeft als één van de weinige clubs wel recht van spreken, want hier ligt een fantastische grasmat. Ik vond het vandaag ook prachtig om hier te spelen. Maar we hebben uit één keer op kunstgras gewonnen en nu één keer op echt gras. En dan staat er in alle kranten dat Cambuur niet op echt gras kan voetballen, dat slaat helemaal nergens op", aldus de trainer bij FOX Sports

De Jong was blij met de manier waarop de eerste overwinning op echt gras tot stand kwam. "We hadden het lastig met Barazite en Boymans, daardoor gingen we achteruit lopen. Maar ik voelde dat we de wedstrijd overnamen en had nooit het idee dat we kansloos waren. Gezien de tweede helft is deze zege honderd procent terecht."