De Eredivisie-flops van dit weekend: twee Ajacieden en rappe PSV'er
Speelronde dertien: de spelers die dramatisch waren

De Eredivisie-flops van dit weekend: twee Ajacieden en rappe PSV'er

24-11-2014 11:00
3

De dertiende speelronde zit erop. De uitblinkers zijn inmiddels bekend. Tijd om de spelers benoemen die dit weekend door de ondergrens zakten: de flops!

Joël Veltman (Ajax)
Zit in een vormcrisis. Veltman liet Mark Uth zaterdag in het eerste half uur vier keer uit zijn rug lopen, maar had geluk dat de Duitse spits het vizier niet op scherp had staan.

Wedden

Meer odds

Luciano Narsingh (PSV)
Wie zoveel kansen krijgt zal daar op een gegeven moment iets mee moeten doen. Ja, snelheid heeft Narsingh, maar hij zal meer finesse in z'n spel moeten leggen om dat om te zetten naar rendement. Tegen FC Groningen ontbrak dat.

Kelvin Leerdam (Vitesse)
Leerdam is dit seizoen als middenvelder lang niet zo dominant als vorig jaar op de rechtsbackpositie. Geen wonder dat Peter Bosz hem in Alkmaar vroeg naar de kant haalde.

Trent Sainsbury (PEC Zwolle)
De centrale verdediger van de Zwollenaren had als missie om Luc Castaignos af te stoppen. Dat mislukte. Behoorlijk zelfs. En dan sta je ineens in dit lijstje.

Gévero Markiet (FC Utrecht)
Het was chaos achterin bij de Domstedelingen. Alle vier de verdedigers hadden in principe in dit lijstje kunnen staan, maar Markiet is de klos.

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Liep er verloren bij in het Polman Stadion. Kanon zal zich moeten herstellen als Ajax volgende week op bezoek komt, anders wordt ook dat opnieuw een pijnlijke zondag.

Lasse Schöne (Ajax)
Op links is Schöne niet zo zichzelf als op rechts. Het probleem voor Frank de Boer is alleen: op rechts doet El Ghazi het heel goed. Schöne zit met de gebakken peren. Hij moet wéér wennen aan een nieuwe positie.

Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Had het prima naar zijn zin tegen Schöne (zie boven). Maar toen kwam Ricardo Kishna ineens binnen de lijnen. Dat werd Marzo teveel. Hij verspeelde de bal bij de 3-1 en incasseerde toen een gruwelijke panna. Auw!

Kenny van der Weg (NAC Breda)
Kenny mocht z'n baard niet laten staan van Eric Hellemons. Dat paste niet bij zo’n type, aldus de coach. Daar was Van der Weg behoorlijk van in de war. In de Adelaarshorst speelde hij als een natte krant.

Marvin Peersman (FC Dordrecht)
Peersman ging in De Kuip over de schreef. Met een spijkerharde tackle luidde hij de uiteindelijke zege van Feyenoord in. Zonde, want Dordt was net zo goed op weg eindelijk eens niet te verliezen.