Van Ginkel verbijt zich op bank, De Jong op tribune tijdens tegenvallende derby

Van Ginkel verbijt zich op bank, De Jong op tribune tijdens tegenvallende derby

23-11-2014 22:39
7

De altijd beladen stadsderby tussen AC Milan en Internazionale heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Het duel in stadion San Siro eindigde in 1-1, waardoor beide ploegen in de middenmoot blijven hangen. Bij Inter maakte Roberto Mancini zijn rentree als coach.

Jérémy Menez zette AC Milan halverwege de eerste helft met een fraaie volley op 1-0 in de Derby della Madonnina. De 'thuisclub' stond op het punt door te drukken, maar gaf na rust de regie uit handen met een verdedigende tactiek uit de koker van trainer Filippo Inzaghi.

Na uur spelen kwam Inter op gelijke hoogte. De Nigeriaan Joel Obi zorgde voor dat doelpunt. Beide ploegen kwamen in de slotfase nog dichtbij de zege, maar zowel Stephan El Shaarawy als Mauro Icardi raakte de lat.

Marco van Ginkel bleef negentig minuten lang op de tribune. De middenvelder die wordt gehuurd van Chelsea maakte ondanks beloftes van de leiding nog geen speelminuten na zijn enkelblessure. Van Ginkel was voor de derby van zondag topfit. Nigel de Jong, net hersteld van een kwetsuur, zat op de tribune.