Veltman weer getroffen door vormdip: Dan wordt het zeker 4-0 in Parijs
"We werden kwetsbaar omdat we zo slordig speelden"

Veltman weer getroffen door vormdip: "Dan wordt het zeker 4-0 in Parijs"

23-11-2014 23:09
2

Joël Veltman zit niet in de beste fase van zijn carrière. Net als vorig seizoen kampt de Ajax-verdediger met een vormdip, maar in Amsterdam wordt ook getwijfeld óf Veltman wel zo goed is.

Ajax won zaterdag met 4-1 van sc Heerenveen, maar Veltman maakte opnieuw een paar slippertjes. Zelf vindt hij niet dat hij in een neerwaartse spiraal zit. "We werden kwetsbaar omdat we zo slordig speelden", verhaalt Veltman over het duel met Heerenveen tegenover Metro.

"Als je ballen door het midden verkeerd geeft dan krijgt de tegenstander gevaarlijke kansen. Ja, ook mijn passing was niet best, dat weet ik. Het was niet dat ik niet durfde, juist wel. Ik wilde steeds naar voren spelen. Maar ze kwamen niet aan of ik wachtte te lang. Het ging veel vaker fout dan normaal."

Al na een handvol minuten ging het mis in de communicatie tussen Veltman en doelman Jasper Cillessen, waaruit een enorme kans voor Luciano Slagveer ontstond. "Ik dacht dat Jasper 'los' riep, daarom liet ik die bal gaan", legt de verdediger uit aan de krant. "Het was geen verkeerde inschatting, want ik had hem gewoon weg kunnen koppen. Maar Jasper zei iets anders waardoor ik hem wel moest koppen, dus dat was een soort misverstand."

Veltman weet dat het beter moet, woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. "Heerenveen had zeker de mogelijkheden om op 2-0 te komen. Zo moeten we ook niet spelen tegen Paris Saint-Germain. Dan wordt het zeker 4-0 in Parijs." Hij is overigens geschorst voor het treffen in Parijs door zijn rode kaart in het vorige CL-duel met FC Barcelona (2-0).