Oranje kan al verder kijken: Waarom zo negatief, waarom zou hij het niet kunnen?
"Danny Blind is een onderschatte trainer"

Oranje kan al verder kijken: "Waarom zo negatief, waarom zou hij het niet kunnen?"

24-11-2014 00:30

Blijft Guus Hiddink aan als bondscoach van het Nederland elftal, of niet? Na de zesklapper tegen Letland bleef de 68-jarige keuzeheer vaag over zijn toekomst en dat voedde de geruchten over een aanstaand vertrek.

Aan tafel bij Studio Voetbal was er zondagavond weinig vertrouwen in het aanblijven van Hiddink als bondscoach. Ron Jans, Jan Joost van Gangelen en Jan Mulder hopen dat hij doorgaat, maar verwachten dat Hiddink in maart tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije niet meer op de bank zit bij Oranje.

"Ik hoop dat hij verstandig blijft en zich gaat kwalificeren", reageert Dick Advocaat als voorstander. De oud-bondscoach ziet ook een wat overspannen Hiddink: "De frustratie komt uit zijn oren. Er speelt waarschijnlijk veel meer."

Mocht Hiddink opstappen, dan zit Oranje volgens Advocaat gebakken. Hij is positief over assistent-bondscoach Danny Blind, die volgens de huidige constructie Hiddink pas na het EK van 2016 opvolgt. "Danny Blind is een onderschatte trainer. Ik weet niet waarom iedereen zo negatief doet. Waarom zou hij het niet kunnen?"