Maxwell: Ajax is favoriet, omdat dat elftal naar mijn mening meer kwaliteit heeft
"Je bent altijd benieuwd hoe ze reageren, de fans van Ajax weten hoeveel ik van de club en de stad hou"

Maxwell: "Ajax is favoriet, omdat dat elftal naar mijn mening meer kwaliteit heeft"

24-11-2014 08:14
4

Voor Paris Saint-Germain staat dinsdag tegen Ajax alleen de groepswinst nog op het spel. Toch wil Maxwell graag van zijn Amsterdamse oud-werkgever winnen. Hij verwacht dat het beter gaat dan onlangs in de Arena, waar met 1-1 werd gelijkgespeeld.

Dat gelijkspel in Amsterdam was teleurstellend voor PSG. "Maar er zijn geen wraakgevoelens", vertelt Maxwell aan De Telegraaf. "Na een goede eerste helft hadden we na rust geen controle meer en waren we fysiek minder. Op dat moment was 1-1 teleurstellend, maar achteraf is het een belangrijk punt gebleken. Hopelijk zijn we nu wel in staat om te winnen."

De Braziliaan rekent erop dat dinsdag wel wordt gewonnen. "Aan het begin van het seizoen waren we fysiek nog niet top en mentaal nog niet sterk genoeg om zo veel wedstrijden achter elkaar te spelen. Maar dat is nu anders. En in Parc des Princes zijn we met de fans achter ons sterk. Laten we hopen dat het thuisvoordeel de doorslag geeft." 

Maxwell, Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic kregen bij de vorige ontmoeting een warm onthaal. "Je bent altijd benieuwd hoe ze reageren. Maar de fans van Ajax weten hoeveel ik van de club en de stad hou. Ze uitten zich precies zoals ik hoopte", reageert de linksback, die vindt dat Ajax meer kans maakt op de derde plek dan APOEL Nicosia.

"Ajax is favoriet, omdat dat elftal naar mijn mening meer kwaliteit heeft. Het is een interessant duel, omdat het twee totaal verschillende speelstijlen zijn. Ajax bouwt op van achteruit en Nicosia verdedigt massaal en gokt op de counter", aldus Maxwell.