Ajacied leeft in een droom: Een blijer mens dan ik kom je niet snel tegen
Buitenspeler hoopt op nieuw succes tegen Paris Saint-Germain

Ajacied leeft in een droom: "Een blijer mens dan ik kom je niet snel tegen"

24-11-2014 08:28

Na de 4-1 overwinning op sc Heerenveen maakt Ajax zich op voor een nieuwe wedstrijd in de Champions League. De ploeg van trainer Frank de Boer gaat op bezoek bij Paris Saint-Germain. Anwar El Ghazi ziet kansen in Parijs, zelf hoopt hij bovendien op een nieuw hoofdstuk in de droom die hij leeft.

"Ik ben realistisch, Paris Saint-Germain is een topclub. Maar in september hebben we ze op 1-1 gehouden. Ook in Parijs moet er dus iets te halen zijn voor ons", zegt El Ghazi in gesprek met NUsport. "Het kan bovendien een voordeel zijn dat PSG inmiddels al zeker is van de volgende ronde. Misschien dat ze er daarom niet helemaal vol opklappen. Maar daar mogen we niet van uit gaan. We moeten zelf iets willen forceren."

Naast PSG is ook FC Barcelona al zeker van een plaats in de volgende ronde, Ajax moet met Apoel Nicosia uitvechten wie er doorgaat in de Europa League. "We moeten ook gewoon derde worden. Dat was al onze doelstelling en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Hopelijk zetten we dinsdag in Parijs al een stap daar naartoe."

Qua uitslag kende Ajax een goede wedstrijd in aanloop naar het duel met PSG. Persoonlijk was er ook succes voor El Ghazi, die zijn vijfde treffer van het seizoen maakte. In de Champions League scoorde hij ook al, tegen Barcelona. "En als ik dinsdag weer scoor word ik gek. Maar goed, ik hoop in eerste instantie vooral dat ik überhaupt ga spelen, dat vind ik al fantastisch. Ik leef op dit moment ook een beetje mijn droom. Ik geniet van elk moment dat ik in de Arena of in een ander groot stadion mag spelen. Een blijer mens dan ik kom je op dit moment niet snel tegen."