Twee zwakste schakels bij PSV: Het zijn steeds dezelfde spelers, heel slecht
"PSV speelde oppermachtig, maar geeft het weg. Bijna als Sinterklaas"

Twee zwakste schakels bij PSV: "Het zijn steeds dezelfde spelers, heel slecht"

24-11-2014 09:18
10

Feyenoord is dit seizoen kampioen kansen missen, maar PSV kon er zondag tegen FC Groningen ook wat van. De Eindhovenaren maakten dit seizoen al 34 doelpunten, maar dat hadden er nog wat meer kunnen zijn als twee spelers eens wat vaker het vizier op scherp hadden staan.

"Het valt me op dat het telkens dezelfde spelers zijn, die de kansen missen: Luciano Narsingh en Adam Maher", stelt Willy van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. Het kostte PSV zondag twee punten. "Het is teleurstellend. Als je ziet hoeveel kansen PSV krijgt en ze prikken er maar ééntje in. Dat is heel slecht", vindt broer René.

"Als je zoveel kansen mist, kun je er vergif op innemen, dat de tegenstander een keer scoort. Dat gebeurde een paar minuten voor tijd dan ook", gaat hij verder. "De concurrentie is weer dichterbij gekomen. Het was een mindere dag van PSV. Tel daarbij het uitvallen van Andrés Guardado, de grote leider."

"PSV speelde oppermachtig, maar geeft het weg. Bijna als Sinterklaas", vult Willy aan. "FC Groningen vierde het gelijkspel na afloop ook als een overwinning. Een tip? Oefenen met Willy van der Kuijlen of Ruud van Nistelrooy. Honderd procent kansen moeten verzilverd worden. Maar we leven met heel veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe. Ook al heeft het vertrouwen een klein deukje opgelopen."

Die volgende wedstrijd is zondag als Feyenoord op bezoek komt. "Ze moeten ze maar even terugzetten op tien punten. Dan gaat het straks alleen maar tussen Ajax en PSV. Maar natuurlijk moeten ze eerst winnen. Feyenoord is in goede doen. Het wordt niet gemakkelijk", besluit René van de Kerkhof.