NAC dieper in de ellende door langdurig wegvallen steunpilaar
Verdediger Drost moet onder het mes en is drie maanden uit roulatie

NAC dieper in de ellende door langdurig wegvallen steunpilaar

24-11-2014 12:43

Voor NAC Breda is de ellende nog niet voorbij. De Brabanders, die zijn afgezakt naar een zestiende plaats, maken maandag bekend dat Henrico Drost de komende drie maanden niet inzetbaar is.

Drost raakte tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op 25 oktober geblesseerd. Tijdens een duel raakte zijn schouder uit de kom, iets dat ter plekke verholpen werd. Maar de verdediger, sinds zijn komst in 2013 basisspeler, beschadigde hierbij ook de banden rond zijn schouder.

Met oefeningen is geprobeerd het gewricht weer sterker en stabiel te maken, maar dinsdag kreeg Drost een terugval, schrijft NAC op de officiële website. Om de kwetsuur volledig te laten helen is er nu voor gekozen een operatie te ondergaan. Drost gaat maandagmiddag onder het mes en is drie maanden uit de roulatie.

NAC maakt al een teleurstellend seizoen door, maar sinds het wegvallen van Drost is er in de competitie geen enkel punt meer gepakt. In de KNVB Beker wonnen de Bredanaars nog wel van Jupiler League-club Fortuna Sittard (na verlenging), maar in de Eredivisie werd achtereenvolgens verloren van FC Groningen, AZ en Go Ahead Eagles.