Toekomstige 'beste middenvelder ter wereld' mikt op status Zidane
Pogba: "Real Madrid is een grote club, maar dat is Juventus ook"

Toekomstige 'beste middenvelder ter wereld' mikt op status Zidane

24-11-2014 13:10

Paul Pogba werd vanwege zijn stijl vergeleken met Yaya Touré en Patrick Vieira, maar de Fransman mikt erop net zo goed te worden als Zinedine Zidane. De middenvelder van Juventus staat in de belangstelling van onder Real Madrid, waar Zidane trainer van het tweede team is.

Menig voetbalkenner ziet in Pogba een potentiële winnaar van de Gouden Bal. Trainer Massimiliano Allegri zei zondag dat hij de beste middenvelder van de wereld kan worden. Als dat lukt, dan mag hij zich stilaan vergelijken met zijn idool, die drie keer wereldvoetballer van het jaar werd. "Ik denk alleen maar aan mezelf verbeteren en ik hoop dat ik als Zidane kan worden", zegt Pogba tegen La Gazzetta dello Sport.

De Franse international distantieert zich van de geruchten over Real Madrid, waar Zidane nu werkt en in het verleden ook speelde. "Real Madrid is een grote club, maar dat is Juventus ook. Ik was voorheen bij Manchester United, toen besloot ik naar Turijn te gaan om me bij Juve aan te sluiten. Ik voel me goed in Italië, iedereen voelt als familie."

Met De Oude Dame maakt Pogba zich op voor de Champions League-wedstrijd tegen Malmö, een duel waarin Juventus het zich niet kan veroorloven punten te verliezen. De club staat derde met zes punten. Pogba: "We moeten beginnen Malmö te verslaan. We moeten uit Zweden terugkeren met drie punten, er is geen andere optie."