United-jongelingen oogsten lof, maar veeleisende Van Gaal wil meer zien
Manager tevreden over ontwikkeling Blackett en McNair

United-jongelingen oogsten lof, maar veeleisende Van Gaal wil meer zien

24-11-2014 13:38
4

Hoewel Louis van Gaal tevreden is met de optredens van Tyler Blackett en Paddy McNair tegen Arsenal, eist de manager van Manchester United meer van de jongelingen. "Ze kunnen beter, denk ik."

United won zaterdag met 2-1 van Arsenal en rukte op naar de vierde plaats. Zoals al vaker dit seizoen posteerde Van Gaal een aantal jeugdproducten in de basis. Dit keer stonden Blackett en McNair aan weerszijden van Engels international Chris Smalling, terwijl een late fitheidstest resulteerde in een basisplaats voor Luke Shaw, die de defensie daarmee compleet maakte.

Blackett en McNair kregen naderhand lof voor hun spel, maar de veeleisende Van Gaal wil een hoger niveau zien. "Als je met deze groep speelt, met spelers als McNair, Blackett en ook Shaw - 19, 20, 21 jaar oud - en Smalling daar tussenin, dan kun je na de wedstrijd zeggen dat het goed was. Maar ze kunnen beter, denk ik", zei de voormalig bondscoach tegen verslaggevers.

Van Gaal zag dat zijn ploeg een storm van Arsenal overleefde en zich daarna herpakte. "Na 25 minuten zag ik dat we kansen kregen, als we de bal konden vasthouden", aldus de manager. "In de rust zei ik: 'jullie hebben iets meer vertrouwen nodig, speel de bal'. Omdat we de bal bij ons konden houden, zag ik dat we deze kansen in de tweede helft creëerden."