Heerenveen stemt in met voorstel aanklager na klaagzang Lodeweges
Trainer was woest op scheidsrechter bij Ajax-Heerenveen

Heerenveen stemt in met voorstel aanklager na klaagzang Lodeweges

24-11-2014 15:50
29

Dwight Lodeweges moet één wedstrijd op de tribune zitten na zijn commentaar op Kevin Blom. De trainer van sc Heerenveen werd in het duel met Ajax weggestuurd.

Dat gebeurde nadat Luciano Slagveer zijn tweede gele kaart had gekregen. De aanvaller hield Ajacied Nicolai Boilesen vast. Eerder had hij geel gekregen voor het onderbreken van een veelbelovende Ajax-aanval. Lodeweges vond echter dat Blom inconsequent floot. Een vermeende overtreding van Joël Veltman op Mark Uth in het strafschopgebied werd bijvoorbeeld niet bestraft.

Wedden

Meer odds

Heerenveen heeft maandag aan Voetbal International laten weten de straf te accepteren. Lodeweges zit daardoor niet op de bank tijdens het duel met Heracles Almelo, komende zaterdag. FC Dordrecht-verdediger Marvin Peersman wordt voor drie wedstrijden (één voorwaardelijk) geschorst. Hij kreeg tegen Feyenoord een kwartier voor tijd rood. Het stond toen nog 0-0. Nadat hij verdween, wist Feyenoord het duel nog naar zich toe te trekken (2-0). De Graafschap-verdediger Jan Lammers moet vier wedstrijden brommen voor het slaan van een tegenstander. Alvin Daniels (Jong FC Twente) moet eveneens vier duels aan de kant blijven.