Ik zie heel duidelijk dat Van der Wiel en Van Rhijn van origine aanvaller zijn
Jeugdtrainer gecharmeerd van beide backs

"Ik zie heel duidelijk dat Van der Wiel en Van Rhijn van origine aanvaller zijn"

24-11-2014 17:50
2

Het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Ajax is er dinsdagavond ook eentje tussen Gregory van der Wiel en Ricardo van Rhijn. Trainer Robin Pronk werkte in de jeugd van de Amsterdamse club samen met beide spelers.

Van Rhijn wordt vaak vergeleken met Van der Wiel, die in 2012 naar PSG vertrok. "Ik ben van beide spelers gecharmeerd", aldus Pronk tegenover Metro. "Maar ik vind ’Greg’ een dusdanig goede speler dat ik niet zie dat Ricardo zomaar even beter wordt. Ze ontlopen elkaar niet veel hoor, maar in mijn ogen ligt Van der Wiel nog wel voor op Van Rhijn."

Pronk ziet verschillen én overeenkomsten tussen beide backs. In Van der Wiel ziet hij een pure voetballer. "Hij kwam in de E-pupillen naar Ajax en was een echte straatvoetballer uit Amsterdam-West met een heel goede basistechniek. In de jeugd was hij al snel één van de beteren in zijn lichting en veel verder dan Ricardo op die leeftijd. Van Rhijn speelde bij Docos in Leiden en kwam op latere leeftijd naar Ajax, ik geloof in de D-pupillen."

"Wat ik heel duidelijk zie, is dat ze allebei van origine aanvaller zijn. Gregory begon bij Ajax in de pupillen als schaduwspits en verhuisde later naar rechtsbuiten. Daarna speelde hij als rechtercentrale verdediger, maar nooit als rechtsback. Pas in het eerste elftal speelde hij voor het eerst als rechtervleugelverdediger. Ricardo begon als rechterspits, maar hem haalden we al vrij snel naar achteren. Rechtercentrale verdediger en rechtsback speelde hij toen."