Bosz praat met Vitesse: Je wil weten hoe het ervoor staat, wat de ambities zijn
Arnhemse club wil verlengen met de oefenmeester

Bosz praat met Vitesse: "Je wil weten hoe het ervoor staat, wat de ambities zijn"

24-11-2014 20:50

Peter Bosz hoeft ondanks de teleurstellende resultaten van dit seizoen niet te vrezen voor ontslag. Integendeel zelfs: de leiding van Vitesse is voornemens om het contract van de 51-jarige trainer te verlengen.

Bosz heeft een aflopende verbintenis in Arnhem en voerde drie weken geleden een 'constructief gesprek' met de clubleiding, bestaande uit algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Mo Allach. "Het was niet zo dat we het gesprek ingingen met het idee: na afloop willen we een ja of nee. Het was een eerste gesprek om over de nieuwe situatie van de club te spreken", aldus de trainer tegenover Voetbal International.

De Apeldoorner wilde van De Wit een helder toekomstperspectief. "Je wil op een gegeven moment vanuit de clubleiding weten hoe het ervoor staat, wat de ambities zijn en welke mogelijkheden een club heeft. De clubleiding heeft mij een heel helder beeld geschetst", aldus Bosz, die in 2013 Fred Rutten (nu Feyenoord) opvolgde in stadion Gelredome.

Bosz leidde Vitesse vorig seizoen naar de zesde plek in de Eredivisie en greep in de play-offs naast een Europees ticket. Dit seizoen maakt de oud-trainer van Heracles Almelo een prima indruk met de manier van voetballen, maar de twaalfde plek op de ranglijst is een fikse streep door de rekening.