Kuyt bezorgt 'Sari Kanaryalar' puntendeling met verrassend doelpunt
Katwijker zorgt onbewust voor de gelijkmaker

24-11-2014 21:09

Fenerbahçe heeft maandag met de nodige moeite een gelijkspel behaald bij Bursaspor: 1-1. Dirk Kuyt tekende in de 67ste minuut voor de gelijkmaker, nadat de thuisploeg al in de derde minuut op voorsprong was gekomen door een treffer van Volkan Sen.

Kuyt had het nodige geluk met zijn gelijkmakende inzet. De ervaren Katwijker probeerde zijn medespelers te bedienen middels een indraaiende voorzet, maar deze draaide pardoes bij de tweede paal tegen de touwen.

'Fener' zou bij winst alleen aan kop zijn gekomen in de Turkse Süper Lig. Door het gelijkspel moet het die echter delen met concurrent Besiktas. Beide ploegen hebben na tien duels twintig punten. Ook het doelsaldo (14-10) is exact gelijk.

Galatasaray staat op een punt achterstand derde, na de nederlaag op zaterdag tegen Trabzonspor (3-0). Oranje-international Wesley Sneijder mocht in die wedstrijd alleen het laatste half uur meespelen.