Resoluut PSV voorstander van kunstgrasverbod: Het speelt zeker een rol
Manager van Eindhovense club maakt zich zorgen over ontwikkeling

Resoluut PSV voorstander van kunstgrasverbod: "Het speelt zeker een rol"

24-11-2014 21:34
10

Technisch manager Marcel Brands gaat zich op 15 december inzetten voor een verbod op kunstgrasvelden in de Eredivisie. Volgens de beleidsbepaler is dit fenomeen een slechte zaak voor het Nederlandse voetbal.

Feyenoord wil volgende maand een verzoek indienen om kunstgras binnen enkele jaren te verbieden en echt gras verplicht te stellen. "Ik vind het niet goed voor onze concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland", pleit Brands namens PSV tegenover Voetbal International. "Ik begrijp wel dat clubs voor kunstgras kiezen uit financiële overwegingen, maar als je puur kijkt naar het voetbal, dan streef ik naar echt gras."

"Ik zou graag een onderzoek willen laten doen naar de gevolgen voor de stijl van voetballen die een speler ontwikkelt. Kijk bijvoorbeeld naar Willie Overtoom. Die was bij Heracles heel succesvol. En bij AZ...? Zeg het maar? Ik ga niet zomaar beweren dat het door de verandering van ondergrond komt, maar ik denk het een rol speelt. Zeker bij een voetballer als hij", aldus Brands.

De technische man van de lijstaanvoerder weet ook dat aanstormende talenten vooral ervaring hebben opgedaan op kunstgras. "Daar moeten we absoluut naar kijken met z'n allen in Nederland. Want als dat zo is, heeft het gevolgen voor ons voetbal."