Mourinho foetert op bemoeial Ramos: Hij is een fantastische voetballer, geen arts
"Mijn arts en die van de Spaanse voetbalploeg hebben het aangegeven"

Mourinho foetert op bemoeial Ramos: "Hij is een fantastische voetballer, geen arts"

24-11-2014 22:30

Chelsea-manager José Mourinho heeft moeite met de uitspraken van Real Madrid-verdediger Sergio Ramos. De international van Spanje plaatste vraagtekens bij de fysieke gesteldheid van Diego Costa en Cesc Fàbregas, die onder contract staan bij de Londense club.

Costa en Fàbregas ontbraken recentelijk in de Spaanse nationale ploeg wegens blessures en dat leidde tot een kritische uitspraak van de centrale verdediger. "Ken je Ramos persoonlijk?", counterde Mourinho tegenover The Independent. "Hij is een fantastische voetballer, maar geen arts. Mijn arts en die van de Spaanse voetbalploeg hebben aangegeven dat het fysiek niet mogelijk was om te spelen."

"Wie ben ik om daar tegen te protesteren? Sergio heeft de laatste maanden volgens mij geen studie in medicijnen gedaan, dus de medische kennis heeft hij niet. Ik vertrouw mijn arts honderd procent en het is niet mijn probleem als dat voor bondscoach Del Bosque niet zo is. Ik sta probleemloos achter het verhaal van de dokter."

"Vincent Kompany speelde voor Manchester City, maar niet voor België. Hij was geblesseerd. Had hij een compromis gesloten met de nationale ploeg? Ik denk het wel. Hij is aanvoerder van België. Speelde hij vals door niet in actie te komen tegen Wales? Ik denk het niet. We accepteren allemaal dat hij geblesseerd was", aldus Mourinho.