Koeman mag ondanks groeiende achterstand niet klagen in Birmingham
Aston Villa ziet Southampton pas in de slotfase langszij komen

Koeman mag ondanks groeiende achterstand niet klagen in Birmingham

24-11-2014 23:00

Southampton is er maandagavond niet in geslaagd om wederom een mooi resultaat te boeken. Op bezoek bij degradatiekandidaat Aston Villa bleef de formatie van manager Ronald Koeman steken op een 1-1 gelijkspel. Zodoende bedraagt het gat met koploper Chelsea nu zes punten.

Southampton won de voorgaande vijf wedstrijden en werd zodoende aangemerkt als de grote favoriet, zeker gezien de moeizame reeks van Villa. Een fout van doelman Fraser Forster bracht de thuisclub echter in extase. Gabriel Agbonlahor zag de sluitpost de bal faliekant missen en daardoor kon hij eenvoudig voor de 1-0 zorgen.

Villa, zonder Oranje-international Ron Vlaar, leek daarmee op weg naar een fraaie triomf. In de tweede helft liet de thuisploeg zelfs een grote kans op een grote voorsprong liggen. Southampton stelde daar weinig tegenover, ondanks de aanwezigheid van Dusan Tadic en Graziano Pellè, maar ontsnapte uiteindelijk wel aan een nederlaag.

Een fout van uitgerekend Agbonlahor kwam de formatie uit Birmingham duur te staan. Nathaniel Clyne liep weg bij zijn tegenstander en schoot de daaropvolgende voorzet succesvol tussen de palen: 1-1.