Ik voelde me als een klein jochie, die blij was dat hij een potje mocht voetballen
Fransman komt eindelijk weer eens in actie

"Ik voelde me als een klein jochie, die blij was dat hij een potje mocht voetballen"

24-11-2014 23:55

Edouard Duplan heeft maandagavond na een afwezigheid van tien maanden zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. Met het beloftenteam van FC Utrecht speelde de Fransman een helft mee tegen Jong Go Ahead Eagles (3-3). Een overheerlijk gevoel.

"Ik ben terug en dat is heerlijk", zegt de aanvaller op de officiële website van de Domstedelingen. "Stiekem hoopte ik tegen SC Cambuur gisteren al mee te kunnen doen, maar de omstandigheden waren daar niet naar. Jammer, maar het was niet anders. Nu ben ik blij dat ik minuten heb kunnen maken in Jong FC Utrecht. Dat is goed voor mijn gevoel en voor mijn conditie."

Duplan stond langdurig aan de kant met een knieblessure. Zijn rentree maakt hem dan ook dolgelukkig. "Als het aan mij lag had ik negentig minuten gespeeld. Ik wil zó graag. Maar het is nu nog beter om dat niet te doen. Dus heb ik de verstandige weg gekozen en één helft gespeeld. Hoe dat was? Ik voelde me als een klein jochie, die blij was dat hij een potje mocht voetballen."

Na deze speelminuten wil Duplan doorstoten. "Ik voel dat ik klaar ben voor de volgende stap en hoop dat ik snel minuten kan gaan maken in het eerste elftal."