Dure Ajax-spits zorgt voor ophef: Een aantal jongens was even goed boos op hem
Oud-Groninger vergeet ploeggenoot te laten scoren

Dure Ajax-spits zorgt voor ophef: "Een aantal jongens was even goed boos op hem"

25-11-2014 00:12
25

Andries Ulderink heeft een wrang gevoel overgehouden aan de Jupiler League-wedstrijd van Jong Ajax tegen NEC. De Amsterdammers hadden koploper NEC een nederlaag kunnen toebrengen, maar een misser van Richairo Zivkovic leidde een puntendeling in: 1-1.

Zivkovic speelde een povere wedstrijd en was tamelijk onzichtbaar. In de blessuretijd had de talentvolle aanvaller desondanks zijn waarde kunnen bewijzen door een ploeggenoot een vrije scoringskans te bieden, maar de Ajacied weigerde de bal af te leggen. Uit de daaropvolgende tegenaanval maakte NEC in de persoon van Rens van Eijden de gelijkmaker. Dit tot grote woede van de ploeggenoten van de oud-spits van FC Groningen.

"Het ging even hard, maar op de goede manier. Een aantal jongens was even goed boos op hem", laat Ulderink optekenen in gesprek met Ajax Life. "Hij had die bal moeten afgeven. Daar is hij zich nu ook van bewust. Als je zoiets vier minuten bespreekt, mag dat best een beetje met emotie. Helemaal als je mede door dat moment twee punten verspeelt. Laten we hopen dat hij daar wat van geleerd heeft."

In de zomer werd Zivkovic voor bijna twee miljoen euro opgepikt in Groningen. Gelet op zijn huidige situatie een flinke investering, al gaf hoofdtrainer Frank de Boer te kennen dat de jonge spits zich rustig mag ontwikkelen.