In het kort: Advocaat heeft logische opvolger, schaatscoach voor FC Groningen

In het kort: Advocaat heeft logische opvolger, schaatscoach voor FC Groningen

25-11-2014 20:35
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Curcic opvolger Advocaat bij Servië
De Servische voetbalbond heeft Radovan Curcic benoemd tot bondscoach van het nationale elftal. Curcic is de opvolger van Dick Advocaat die na de nederlaag (1-3) in de EK-kwalificatie tegen Denemarken opstapte. In het oefenduel met Griekenland zat hij vorige week al als interim-coach op de bank. Curcic (42) had al enkele clubs onder zijn hoede voordat hij in 2013 werd benoemd tot coach van Jong Servië. Met dat team plaatste hij zich voor het EK van 2015 door in de play-offs af te rekenen met titelverdediger Jong Spanje.

In maart wacht zijn eerste uitdaging als Servië in de kwalificatiereeks op bezoek gaat bij Portugal. De Serven staan er slecht voor met één punt uit drie duels nadat de UEFA wegens incidenten in de wedstrijd tegen Albanië het team drie punten ontnam. Tegen dat besluit loopt een protest.

Schaatscoach bij FC Groningen
Oud-schaatscoach Gerard Kemkers gaat aan de slag in de voetballerij. De ex-trainer van Sven Kramer treedt fulltime in dienst bij FC Groningen, meldt de club. Hij wordt daar manager Performance Center. Kemkers wilde eigenlijk langer met sabbatical, maar werd enthousiast door de gesprekken die hij de afgelopen periode met FC Groningen voerde.

Ook goed nieuws voor Seuntjens
De aanklager heeft de rode kaart van Mats Seuntjens van NAC geschrapt. Hij werd in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles voortijdig van het veld gestuurd wegens het trappen naar een tegenstander. Maar ook dat acht de aanklager niet bewezen. Seuntjes werd dinsdag door NAC voor onbepaalde tijd geschorst vanwege 'onprofessioneel gedrag'.

Kraker krijgt topscheids
De kraker tussen PSV en Feyenoord staat zondag onder leiding van de beste scheidsrechter van Nederland. Bjorn Kuipers fluit de wedstrijd die om 16.45 uur begint in gang. ADO Den Haag-Ajax staat dezelfde dag (12.30 uur) onder leiding van Serdar Gözübüyük. FC Twente-FC Groningen wordt geleid door Reinold Wiedemeijer.

Weer topsponsor die FIFA uitzwaait
Elektronicagigant Sony gaat stoppen met het sponsoren van de FIFA, meldt The Wall Street Journal. Naar aanleiding van alle commotie en beschuldigingen van corruptie rond de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 ziet Sony geen aanleiding de sponsoring voort te zetten. Sony is één van de zes belangrijkste partners van de FIFA. Eerder liet vliegmaatschappij Emirates Airlines al weten te stoppen met het sponsoren van de FIFA.

Pelé opnieuw in ziekenhuis
De Braziliaanse voetballegende Pelé is voor de tweede keer deze maand opgenomen in een ziekenhuis. De 74-jarige Zuid-Amerikaan zou volgens mediaberichten last hebben van een infectie aan de urinewegen. Een woordvoerder van de Albert Einstein-kliniek in São Paulo bevestigde de opname van Pelé, maar gaf verder geen details. De oud-international onderging eerder deze maand een operatie waarbij nierstenen werden verwijderd. 

Argentinië tegen Uruguay
In Zuid-Amerika is in de nacht van maandag op dinsdag geloot voor de Copa América. Dat leverde onder meer een poule op met WK-finalist Argentinië en titelhouder Uruguay, dat overigens niet kan beschikken over de geschorste Luis Suarez. Het toernooi vindt van 11 juni tot en met 4 juli plaats in Chili.



Fans Manchester United maken het meeste lawaai
Louis van Gaal kan het gebrek aan steun van de fans in elk geval niet de schuld geven: uit onderzoek in Engeland blijkt dat de fans van Manchester United het meeste lawaai van alle clubs produceren. Verslaggevers van The Daily Mail gingen met een geluidsmeter op pad om bij elke club een meting te doen bij een thuis- en uitwedstrijd. Opmerkelijk is dat Liverpool bijna onderaan staat.