Droomtransfer lonkt voor Jupiler League-spits: Kan je je haast niet voorstellen
"Ik kan ook nog niks over de hoogte van het bod zeggen"

Droomtransfer lonkt voor Jupiler League-spits: "Kan je je haast niet voorstellen"

25-11-2014 09:36
4

Slechts weinig voetballers zullen zijn opgegroeid met de droom om ooit voor Scunthorpe United uit te komen. Nu de kans er is, wil Kevin van Veen die echter met beide handen aangrijpen. De spits van FC Oss zou dolgraag in Engeland gaan voetballen.

Scunthorpe United is de nummer voorlaatst van de League One, het derde Engelse niveau. Van Veen, die vorige week naar Engeland afreisde, ziet een transfer echter helemaal zitten. "Bij Scunthorpe zitten 15.000 man in het stadion, dat kan je je haast niet voorstellen", vertelt hij.

Naast Scunthorpe United hebben ook Sheffield United (nummer vijf) en Doncaster Rovers (nummer zestien) belangstelling voor Van Veen. Bij FC Oss is men inmiddels op de hoogte. "Twee clubs hebben contact met ons opgenomen en officiele interesse getoond", zegt directeur Peter Bijvelds in het Brabants Dagblad.

In Oss is er begrip voor de Engelse ambitie van Van Veen, die in de winterstop hoopt te vertrekken en eerder al in de belangstelling stond van Heracles Almelo. "De interesse voor Kevin is natuurlijk mooi, maar voor ons is het een sportieve aderlating. Ik kan ook nog niks over de hoogte van het bod zeggen", aldus Bijvelds.

FC Oss vraagt volgens Voetbal International 375.000 euro voor de aanvaller, een bedrag wat Scunthorpe United vooralsnog te gortig is. De 23-jarige Van Veen staat met negen goals derde op de topscorerslijst van de Jupiler League. Vorig jaar maakte hij twintig treffers voor topklasser JVC Cuijk.

JVC Cuijk