Aanklager komt terug bij Lodeweges: coach krijgt mogelijk extra straf
Heerenveen-trainer haalde uit naar Kevin Blom

Aanklager komt terug bij Lodeweges: coach krijgt mogelijk extra straf

25-11-2014 15:12
7

Dwight Lodeweges moet vrezen voor een extra straf van de KNVB. De aanklager van de voetbalbond is dinsdag een onderzoek gestart naar uitlatingen van Lodeweges over scheidsrechter Kevin Blom.

In het met 4-1 verloren duel met Ajax werd Lodeweges door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de leiding. Na afloop uitte Lodeweges in de pers zijn frustratie. De aanklager bekijkt of die uitlatingen in strijd zijn met de ‘Gedragscode Officials Betaald Voetbal’, die op verzoek van de clubs is opgesteld. Lodeweges heeft tot donderdag 12.00 uur om zijn verklaring in te dienen.

De gedragscode is in het leven geroepen om de beeldvorming van het betaald voetbal te verbeteren en onbehoorlijk gedrag tegen te gaan. Lodeweges zocht de grens van die afspraak volgens de aanklager op. "Ik heb het gevoel dat we bestolen zijn", zei hij zaterdag bij FOX Sports. "We kregen een rode kaart en er speelden meer dingetjes. Dat je Slagveer rood geeft, daar kan ik me nog in vinden. Maar geef die kaarten dan aan de andere kant ook."

"We hadden Ajax juist goed onder druk staan, ze kregen nauwelijks kansen. We hadden controle over de wedstrijd, en dat ging allemaal teniet door dat soort beslissingen van Blom. Ik begrijp er niets van. Wij kregen bijvoorbeeld geen penalty voor die actie van Veltman en aan de andere kant krijgt Sigthórsson hem wel. En dan werd ik ook nog weggestuurd. Ik heb letterlijk gezegd: dit is nou het voordeel van de topploegen, die krijgen altijd het voordeel van de twijfel. Dat krijgen wij nooit. Dat is het enige wat ik gezegd heb", aldus Lodeweges in de catacomben van de Arena.