Opmerking Blom extra pijnlijk: seizoen Buijs voorbij wegens kruisbandblessure
Verdediger heeft flinke schade aan linkerknie

Opmerking Blom extra pijnlijk: seizoen Buijs voorbij wegens kruisbandblessure

25-11-2014 15:20
15

Sc Heerenveen moet het de rest van het seizoen stellen zonder Jordy Buijs. De verdediger heeft zaterdag tegen Ajax een kruisbandblessure aan zijn linkerknie opgelopen. Het herstel duurt naar verwachting negen maanden.

Dat heeft de Friese club dinsdag laten weten. De knie van Buijs is dinsdag in het ziekenhuis onderzocht. "Ik had wel het idee dat het niet goed zat, maar niet dat het zo ernstig zou zijn. Het seizoen is in een klap voorbij", reageerde de verslagen Buijs op de clubsite.

Wedden

Meer odds

Opvallend genoeg kreeg Buijs tijdens de wedstrijd tegen Ajax amper de tijd om naar de kant te gaan. Scheidsrechter Kevin Blom sprak de verdediger nog in het veld aan. "Hij vroeg of ik even wilde opschieten...", zei Buijs na de wedstrijd tegen De Telegraaf.

De kans is groot dat Kenny Otigba Buijs de komende maanden gaat vervangen. De verdediger was tegen Ajax ook zijn vervanger. Voor Heerenveen is het wegvallen van Buijs een aderlating. De speler was tijdens twaalf van de tot nu toe dertien gespeelde wedstrijden basisspeler. 

Overigens kreeg Heerenveen dinsdag meer slecht nieuws. De uitlatingen van trainer Dwight Lodeweges over het optreden van Blom worden onderzocht door de aanklager betaald voetbal.