Ten Rouwelaar gunt verbannen tweetal herkansing: De druk neemt toe, dat voel je
NAC-goalie wil nog geen streep door teamgenoten zetten

Ten Rouwelaar gunt verbannen tweetal herkansing: "De druk neemt toe, dat voel je"

25-11-2014 21:49

Het is momenteel crisis bij NAC Breda. De Brabantse club staat zestiende in de Eredivisie, voerde reeds een trainerswissel door en heeft Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini voor onbepaalde tijd verbannen. Doelman Jelle ten Rouwelaar probeert desalniettemin rustig te blijven.

"De clubleiding heeft besloten om de jongens weg te sturen om bepaalde redenen", aldus Ten Rouwelaar, die geen individueel of collectieve mening wil verkondigen tegenover FOX Sports. "Dat is niet aan de orde. Komende zaterdag wacht ons opnieuw een belangrijke wedstrijd. Het is sowieso vervelend dat er twee goede spelers niet bij zijn. Het is moeilijk voor de club, het team en helemaal voor de spelers zelf."

Ten Rouwelaar sluit een terugkeer van het tweetal niet uit. "Iedereen krijgt een tweede kans. Die heb ik vroeger ook gekregen, dus natuurlijk is er een weg terug." Over het feit dat beide spelers al eerder werden verbannen: "Gelukkig ben ik geen technisch directeur of trainer. Mijn hoofdtaak is ballen tegenhouden en dat gaat met vallen en opstaan tegenwoordig, maar daar moet ik me op richten."

Wel beaamt de ervaren sluitpost dat de druk aan het toenemen is. "Dat voel je, ik in ieder geval wel. Bij een club als NAC heb je daarmee te maken en zeker wanneer je onderaan bungelt. Dat moet je als spelersgroep accepteren. We moeten nu weer verder en zorgen dat NAC in de Eredivisie blijft."