Groep E: Hattrickheld van City bindt tien man Bayern in slotfase aan de zegekar

25-11-2014 22:36
1

Bayern München is er niet in geslaagd af te rekenen met Manchester City. In de groepsfase van de Champions League stevende de ploeg af op een overwinning, maar Sergio Agüero dacht daar anders over. De Argentijn maakte er drie en bepaalde de eindstand op 3-2.

Agüero zette Manchester City na ruim twintig minuten op voorsprong. Hij scoorde vanaf de stip, nadat Mehdi Benatia hem had gevloerd en een rode kaart ontving. Bayern ging echter niet bij de pakken neer zitten en domineerde in balbezit. Op slag van rust sloeg de ploeg van trainer Pep Guardiola twee keer toe. Eerst was het Xabi Alonso die scoorde en even later zette Robert Lewandowski de Duitsers op 1-2.

In de tweede helft stevende Bayern op de overwinning af, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Vijf minuten voor tijd zette Aguëro de 2-2 op het scorebord en in de absolute slotfase maakte hij ook de 3-2. Daarmee realiseerde hij niet alleen een hattrick; hij schoot de Engelsen tevens naar de winst.