Robben niet rouwig na nederlaag in Champions League: Heel trots
"We hadden onszelf moeten belonen door met tien man te winnen van Manchester City"

Robben niet rouwig na nederlaag in Champions League: "Heel trots"

26-11-2014 07:05

Bayern München was na vier wedstrijden in de groepsfase van de Champions League al zeker van de winst in de groep. Dinsdagavond ging het duel met Manchester City voor de Duitsers dan eigenlijk ook nergens om. Toch wilde Arjen Robben graag winnen. Met tien man lukte dat bijna. "Dat is doodzonde."

"Een grote klap is het absoluut niet. We kunnen heel trots zijn", zegt Robben in gesprek met de NOS. "We zijn na vier wedstrijden met twaalf punten geplaatst in een loodzware groep. Nu krijg je na een kwartier of twintig minuten een rode kaart. Je speelt tegen een topploeg. Als je kijkt hoe we het doen, kan ik alleen maar trots zijn op de ploeg. Het is wel doodzonde, want je verliest door twee individuele fouten. Eigenlijk geef je City de zege cadeau."

"Het is geen grote klap omdat het geen consequenties heeft. Maar je had jezelf moeten belonen door te winnen met tien man. Dat was helemaal fantastisch geweest", vervolgt Robben zijn verhaal. Met een man minder was Bayern ook niet minder dan de Engelse tegenstander. "Daar heb ik zelf van genoten. Dat is alleen maar een compliment naar het team. Niemand verstopte zich, iedereen wilde de bal hebben. Het viel niet op dat we een man minder hadden."

"Ik kan er niet heel rouwig om zijn, ik ben trots op de ploeg hoe we ons gepresenteerd hebben. Natuurlijk wil je alle duels winnen, daar ga je altijd voor. Je wil alles winnen, ook als er niks op het spel staat. Deze wedstrijden wilden we ook gebruiken voor de toekomst. In de achtste finale krijg je een topploeg tegen, daar zijn dit hele goede wedstrijden voor. Daarom is het jammer dat je met tien man komt te staan."