'Stomverbaasde' Blom: Ik ben me niet bewust van die uitspraak
"Het is verschrikkelijk wat Jordy nu moet doormaken"

'Stomverbaasde' Blom: "Ik ben me niet bewust van die uitspraak"

26-11-2014 07:18
7

Jordy Buijs komt dit seizoen niet meer in actie voor sc Heerenveen. In het duel met Ajax heeft hij de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Voor scheidsrechter Kevin Blom is dat op een andere manier pijnlijk, hij zou de middenvelder gevraagd hebben 'of hij even wilde opschieten' toen hij geblesseerd op de grond lag.

"Ik was stomverbaasd", zegt Blom in gesprek met De Telegraaf als hij de vraag krijgt of het waar is wat Buijs zegt. "Ik vroeg of het met hem ging en ik had vrij snel door dat het ernstig was. We hebben er vervolgens ook de tijd voor genomen. Ik ben me niet bewust van die uitspraak."

"Ik ben vorige week bij mijn collega Danny Makkelie geweest en ben helemaal bijgepraat over knieën", vervolgt de Nederlandse scheidsrechter zijn verhaal in de ochtendkrant. "Het is verschrikkelijk wat Jordy nu moet doormaken. Ik wil hem bij dezen dan ook echt heel veel sterkte toewensen."

Dinsdag werd bekend dat de voorste kruisband in de linkerknie van Buijs is afgescheurd. De voormalig speler van De Graafschap en NAC Breda staat door die blessure nu negen maanden aan de kant. De kans is groot dat Kenny Otigba Buijs de komende maanden gaat vervangen. De verdediger was tegen Ajax ook zijn vervanger.