Ajax mikt op ticket Europa League: Zijn er klaar voor om alles te geven
"Ze hadden vier kansen om te scoren en maken er drie, dat was het grote verschil tussen PSG en ons"

Ajax mikt op ticket Europa League: "Zijn er klaar voor om alles te geven"

26-11-2014 07:32
1

Ajax kreeg dinsdagavond in Parijs een les in effectiviteit. Waar het zelf veel balbezit had zonder kansen te creëren, scoorde Paris Saint-Germain drie goals uit vier kansen. De Amsterdammers verloren met 3-1 en moeten nu in het laatste groepsduel met Apoel Nicosia uitvechten wie er doorgaat in de Europa League.

"We hadden veel balbezit, maar wisten niet veel kansen te creëren", zegt Schöne op het digitale thuis van de UEFA. "We moesten gevaarlijker zijn, omdat we weten dat PSG de kwaliteiten in de aanval heeft zitten. Ze hebben maar een halve kans nodig om te scoren. We willen absoluut als derde eindigen en doorgaan in de Europa League. De laatste wedstrijd, tegen Apoel, zal heel moeilijk zijn. Maar we spelen thuis en zijn er klaar voor om alles te geven."

Doelman Jasper Cillessen is niet tevreden met de wedstrijd die Ajax op de mat wist te leggen in Frankrijk. "We hebben een aantal domme fouten gemaakt en daar kreeg PSG kansen uit. We hadden meer balbezit, maar hebben niet de kansen weten te creëren. Ik ben dan ook niet tevreden met onze prestatie. We hadden balbezig, maar werden nooit echt dreigend. We hebben er nooit echt druk op kunnen zetten."

"We hadden de hoop Paris Saint-Germain te straffen na de 1-1, maar toen scoorde Zlatan een geweldige goal. Daarna maakten we nog een fout achterin en toen was de wedstrijd verloren. Ze hadden vier kansen om te scoren en maken er drie, dat was het grote verschil tussen PSG en ons", aldus de goalie, die weet dat Ajax nu aan de bak moet om als derde te eindigen. "Nu moeten we winnen, of in ieder geval niet verliezen, in Amsterdam. Dus dat gaan we doen."