Technisch directeur NAC: Los zand, we doen maar wat en we praten niet
Tighadouini en Seuntjens sluiten na schorsing eerst bij tweede elftal aan

Technisch directeur NAC: "Los zand, we doen maar wat en we praten niet"

26-11-2014 07:51

NAC Breda komt dit seizoen veelvuldig in het nieuws, dat is echter niet vanwege goede prestaties van de club. De Brabantse club vecht dit seizoen tegen degradatie, bovendien rommelt het ook hard naast het veld. Deze week werden Adnane Tighadouini en Mats Seuntjes om disciplinaire redenen geschorst. Technisch directeur Graeme Rutjes heeft zo een zwaar eerste jaar bij NAC.

De club staat in brand, Rutjes kan niet uitleggen hoe dat komt. "Moeilijk. Toen ik in februari bij deze club kwam, hadden we een oude ploeg die inzakte. We hebben het elftal verjongd met transferabele jongens. Maar het loopt niet zoals het zou moeten", aldus de technisch directeur in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het schorsen van Tighadouini en Seuntjens is het laatste incident dat naar buiten is gekomen. "Een opeenstapeling van zaken binnen en buiten het veld. Ze waren allebei al een keer weggestuurd. We hebben hen gevraagd of ze er alles aan deden. Als je dan doorvraagt, blijkt dat anders te zijn. We zijn met een teamproces bezig en vechten met zijn allen tegen degradatie. We blijven wel met hen in gesprek, maar ze sluiten eerst in het tweede elftal aan."

Rutjes weet ook dat die twee spelers niet alleen een gelaten indruk achterlieten tegen Go Ahead Eagles. "Niet gelaten. Ik vond het los zand. Bij balverlies doen we maar wat, we praten niet. De meesten werken hard, maar niet samen."

Gepraat is er wel over trainers. Verschillende namen kwamen voorbij tijdens de zoektocht naar een ervaren vervanger van de ontslagen Nebojsa Gudelj. Uiteindelijk werd het de onervaren Eric Hellemons met Rob Penders als assistent. "Zij zijn eerlijk, duidelijk en open. Dat zij minder ervaring hebben, weten we. We hadden ook kunnen zeggen: we pakken een Dick Advocaat, maar gaat hij alles veranderen? Dan kies je voor kortstondig succes en dat doe ik niet. Wij zijn bij NAC deze weg ingeslagen en daar moet iedereen in mee."