PSV-plaaggeest: En dan weet je: dit kan zo'n dag worden dat alles lukt
Goalie kijkt met genoegen terug op duel met Eindhovenaren

PSV-plaaggeest: "En dan weet je: dit kan zo'n dag worden dat alles lukt"

26-11-2014 08:00

Sergio Padt moest naar eigen zeggen ingespeeld raken op zijn nieuwe teamgenoten bij FC Groningen, maar heeft zijn draai inmiddels gevonden. De sluitpost van de Groningers blonk afgelopen zondag uit in de wedstrijd tegen PSV, die eindigde in een gelijkspel (1-1).

"Soms heb je het idee dat iedereen op doel kan schieten, maar dat elke bal voor jou is. De eerste bal pakte ik meteen goed. En dan weet je: dit kan zo'n dag worden dat alles lukt. Vooral in de eerste helft stond ik steeds op de goede plek", zegt Padt, die vindt dat hij meer had kunnen betekenen bij het doelpunt Luuk de Jong, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een bal in het vijfmetergebied moet voor mij zijn. Ik stond positioneel niet goed. Had een paar stappen achteruit moeten zetten."

Erwin van de Looi, trainer van FC Groningen, is tevreden over zijn goalie. "Hij is altijd onze eerste keuze geweest. Ik vergelijk hem vaak met Marco Bizot, onze vorige doelman (nu KRC Genk, red.). Ook Marco was in zijn beginperiode weinig onderscheidend, maar ging daarna steeds beter presteren. Ik hoef ook geen doelman die opzichtig de matchwinnaar wil worden, maar wil wel iemand die zijn taken uitvoert. Dan komen de goede wedstrijden vanzelf", besluit de keuzeheer tegenover het eerdergenoemde dagblad.