Beleefde Luiz geeft lading complimenten aan 'fantastisch' Ajax
PSG-verdediger wijst Ajax erop dat ploeg bij elkaar moet blijven: "Ieder jaar beter"

Beleefde Luiz geeft lading complimenten aan 'fantastisch' Ajax

26-11-2014 08:01
10

Paris Saint-Germain was dinsdagavond met 3-1 te sterk voor Ajax. David Luiz had na afloop van de overwinning echter wel de nodige complimenten voor de ploeg van trainer Frank de Boer.

"Ajax is een fantastisch team met een fantastische filosofie en veel getalenteerde spelers", begon Luiz dinsdagavond zijn lofzang op het digitale thuis van de UEFA. "Ze spelen geweldig voetbal en ook vanavond lieten ze geweldig spel zien. Ze volgen altijd hun filosofie en met ervaring kunnen ze ieder jaar verbeteren."

"Het was een moeilijke wedstrijd, ze bleven goed in balbezit", vervolgt Luiz zijn verhaal na de 3-1 zege. Door de overwinning gaat PSG de laatste wedstrijd in met een voorsprong op FC Barcelona. Een gelijkspel tegen de Spaanse ploeg is genoeg voor de groepswinst. "We gaan nu in Barcelona vechten voor de eerste plaats. We willen als eerste eindigen, daar gaan we ons best voor doen."

"Het is zeer belangrijk om als groepswinnaar te eindigen, dat geeft je een betere positie voor de toekomst", aldus de Braziliaan. Op woensdag 10 december gaat Luiz met PSG op bezoek bij de Spaanse grootmacht.