Rutten snakt naar overwintering: Die wedstrijd is voor mij geen graadmeter
Veel vertrouwen bij Feyenoord

Rutten snakt naar overwintering: "Die wedstrijd is voor mij geen graadmeter"

26-11-2014 08:10
5

Om te overwinteren in de Europa League moet Feyenoord nog twee obstakels overwinnen: Sevilla en Standard Luik. Donderdag wacht in De Kuip de wedstrijd tegen het krachtige Sevilla.

Volgens trainer Fred Rutten is Sevilla een voorbeeld voor de Rotterdammers. "De overeenkomst is dan natuurlijk dat ook wij het van een teamprestatie moeten hebben. Sevilla heeft binnen de lijnen alles voor elkaar over", zegt de oefenmeester in de aanloop naar het treffen met de Spanjaarden in het Algemeen Dagblad. "Ik heb ze aan het werk gezien tegen Barcelona, maar die wedstrijd is voor mij geen graadmeter. Als Neymar en Messi het op hun heupen krijgen, zijn ze simpelweg niet af te stoppen."

Twee maanden terug verloor Feyenoord met 2-0 op bezoek bij Sevilla. "Maar wij zijn twee maanden verder en volgens mij veel stabieler. We maken minder persoonlijke fouten, geven nog nauwelijks doelpunten weg. Bovendien snakt deze groep naar een topprestatie in zo'n topwedstrijd. De wedstrijd tegen Sevilla maakt donderdag duidelijk hoe goed Feyenoord is. Het zou mooi zijn als blijkt dat wij nu al zover zijn dat we de houder van de Europa League kunnen verslaan", besluit de keuzeheer tegenover het AD.