'Werker' Van der Vaart maakt indruk in nieuwe rol bij Hamburger SV
Nederlander ingezet als verdedigende middenvelder

'Werker' Van der Vaart maakt indruk in nieuwe rol bij Hamburger SV

26-11-2014 08:19
1

Rafael van der Vaart stond in zijn carrière vooral bekend als aanvallend ingestelde middenvelder. Afgelopen weekend kreeg hij bij Hamburger SV een nieuwe rol. De Nederlander stond als verdedigende middenvelder op het veld, in zijn nieuwe rol maakte hij indruk tegen Werder Bremen.

De 31-jarige Van der Vaart stond samen met Valon Behrami kort voor de verdediging. De aanvoerder werkte hard, gaf sturing aan zijn ploeggenoten en maakte indruk met een percentage van negentig procent succesvolle passes. Trainer Joe Zinnbauer was tevreden. "Rafa heeft laten zien dat hij defensief kan werken. Hij heeft goed en sterk gespeeld", zo zei hij tegenover de Hamburger Morgenpost.

Ploeggenoot Johan Djourou was ook erg te spreken over de rol van zijn aanvoerder. "Rafa is belangrijk voor ons. Hij heeft hard gevochten tegen Bremen. Ik ben van mening dat zijn nieuwe positie goed voor hem is."

Van der Vaart, die tegen Werder Bremen een gele kaart pakte, boekte met zijn ploeg een belangrijke overwinning. Twee doelpunten in de laatste tien minuten brachten HSV drie punten. Na twaalf duels staat HSV nu vijftiende, met twaalf punten. Tegenstander Werder Bremen staat zeventiende met tien punten.