Stevens terug op hoogste niveau in Duitsland: Ik moest nog wel wat afzeggen
Stevens moet VfB Stuttgart opnieuw behoeden van degradatie

Stevens terug op hoogste niveau in Duitsland: "Ik moest nog wel wat afzeggen"

26-11-2014 08:25
1

Huub Stevens moet VfB Stuttgart opnieuw gaan behoeden van degradatie. De oefenmeester slaagde daar vorig seizoen en werd dinsdag mede daarom aangesteld als trainer van de Duitse club.

"Ik zie het als een mooie uitdaging om VfB Stuttgart in de Bundesliga te houden, maar het is geen vanzelfsprekendheid dat het me dit jaar ook weer lukt", zegt de oefenmeester na zijn aanstelling in gesprek met De Telegraaf. "Vorig seizoen was het een enorme opgave, omdat we zo weinig tijd hadden."

"Nu hebben we meer tijd, maar ik denk dat het nóg moeilijker is dan vorig seizoen. Waarom? Juist omdat iedereen denkt dat het ons wel zal lukken, omdat we meer tijd hebben", vervolgt Stevens. "Zoals ik op tv zei: het begon weer te kriebelen. Daarna is het ongelofelijk snel gegaan.”

Na een periode van rust moet Stevens aan de bak bij de hekkensluiter. "Ik heb er echt van genoten om andere dingen te doen, maar nu zal daar minder tijd voor zijn, want ik ga me volledig focussen op VfB Stuttgart", aldus de keuzeheer. "Ik moest nog wel even wat afzeggen. Een andere club? Nee, de kapper."