'Artiest' schittert in Eredivisie: We willen uitblinken en het publiek vermaken
Esteban geniet van sterke optredens

'Artiest' schittert in Eredivisie: "We willen uitblinken en het publiek vermaken"

26-11-2014 08:52

AZ-doelman Esteban hield weinig goede gevoelens over aan het 3-3 gelijkspel tegen Excelsior, maar herpakte zich in de wedstrijden tegen NAC Breda en Vitesse. Beide duels werden met 1-0 gewonnen en vooral in het treffen met Vitesse had de sluitpost van de Alkmaarders een onderscheidende rol.

Met die rol heeft hij naar eigen zeggen punten gepakt. "Ik denk inderdaad dat ik dat heb gedaan. Ik train altijd hard zodat ik iedere wedstrijd fit en scherp ben. Tegen Excelsior keepte ik ook goed, maar maakte ik één fout waardoor we gelijkspeelden. Dan moet je mentaal sterk zijn en ervoor zorgen dat je de volgende keer die fout niet maakt. Dat heb ik proberen te doen", zegt Esteban op de officiële website van AZ.

Toch kijkt de sluitpost niet op van zijn sleutelrol tegen Vitesse. "Eerlijk gezegd was die wedstrijd niet extra bijzonder voor me. Ik doe gewoon mijn werk. Bijzonder is het voor mij pas als ik prijzen win; de landstitel of de beker. Tegen Vitesse was het niet de eerste keer dat ik goed stond te keepen. Oké, ik kreeg misschien meer werk te doen dan anders, maar dat is het enige", aldus de goalie, die zich wel vermaakte. "Voetballers zijn artiesten. We willen uitblinken en het publiek vermaken. Tegen Vitesse kon ik de artiest zijn."