Ik ken niemand die zo voor het voetbal leeft als Zakaria Bakkali
Voormalig voetbaltrainer: "Ik denk niet dat we op voetbalgebied nog veel van hem zullen horen"

"Ik ken niemand die zo voor het voetbal leeft als Zakaria Bakkali"

26-11-2014 08:53
11

Zakaria Bakkali brak als de nieuwe grote ster door bij PSV. Voor het talent echt naam wist te maken, was hij al niet meer in beeld bij de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Er zijn veel problemen geweest. Volgens zijn zaakwaarnemer is er veel interesse. Aad de Mos denkt dat PSV hem snel moet vergeten. "Hij heeft al een voorcontract getekend."

"Bakkali zit vast in de klauwen van geldwolven", zegt De Mos, die veel op De Herdgang te vinden is, in Metro. "Ik zou hem niet meer willen hebben als ik nog coach was. Zelfs als hij alles op een rijtje zou krijgen, wat ik betwijfel, haalt hij niet meer de absolute top. Bakkali moet te veel stappen maken. Misschien maakt hij de eerste en tweede stap, maar stap drie, vier en vijf niet. Dat kan hij mentaal niet opbrengen."

Zaakwaarnemer Marcel Veerman ziet het anders. "Ik ken niemand die zo voor het voetbal leeft als Zakaria. Wat mensen ook niet weten is dat Zakaria al ruim een jaar met pijn speelt. PSV had het over een liesblessure, maar de zaak lag gecompliceerder. De blessure werd veroorzaakt door zijn heup, maar die problemen zijn verholpen. Hij is nu bezig met zijn revalidatie."

Volgens De Mos had er in de jeugd anders gewerkt moeten worden met Bakkali. "Bakkali is niet zo goed als wordt gezegd. Dat is gebaseerd op hoe hij in de C-tjes speelde. Sindsdien is hij gepamperd en is er niet doelgericht met Bakkali gewerkt. Hij heeft snelheid, techniek en een goed schot, maar er is hem nooit verteld hoe hij deze wapens rendabel kan maken. Ze hadden hem een paar keer op tien moeten laten spelen en opdrachten moeten geven zoals ‘maak deze wedstrijd alleen een-tweetjes’. Bakkali liep zich als junior al vaak vast. Hij kijkt nooit om zich heen, alleen maar omlaag. Dat hij een paar wedstrijden in het eerste goed heeft gespeeld was omdat hij nieuw was."

Het contract van Bakkali loopt in de zomer van 2015 af. Volgens De Mos is PSV kansloos en vertrekt hij transfervrij. "Die jongen heeft al lang ergens een voorcontract getekend. Kan hij nog even cashen, maar ik denk niet dat we op voetbalgebied nog veel van hem zullen horen." Veerman ontkent. "Er is absoluut geen voorcontract. Maar interesse is er genoeg. Als Zakaria straks weer fit is zal de voetballerij nog genoeg van hem horen."