Moisander staat voor transfer: Ajax kan dan een transfersom incasseren
Aanvoerder lijkt te vertrekken in winter

Moisander staat voor transfer: "Ajax kan dan een transfersom incasseren"

26-11-2014 09:02
4

De wegen van Ajax en Niklas Moisander lijken deze winter te gaan scheiden. Beide partijen hebben er namelijk belang bij dat de aanvoerder kiest voor een transfer in de winter.

Het contract van de Fin loopt komende zomer af en een contractverlenging is volgens zaakwaarnemer Soren Lerby geen optie. "Voor zowel Ajax als Niklas zou een transfer in de komende winterstop het beste zijn. Dit is een mooi moment in zijn carrière om de stap naar een buitenlandse topcompetitie te maken", reageert de belangenbehartiger van de verdediger in gesprek met Voetbal International.

"En Ajax zou dan een transfersom kunnen incasseren. Er is belangstelling uit Duitsland, Engeland en Italië. In januari gaan we alles op een rijtje zetten", besluit Lerby. Een van de clubs die vaak gelinkt wordt aan Moisander is Hamburger SV, de club waar ook voormalig Ajax-speler Rafael van der Vaart speelt.

Naast het contract van Moisander loopt ook de verbintenis van Tobias Sana af in de zomer. Ajax heeft reeds geprobeerd de Zweed te verkopen, maar dat is tot nu toe niet gelukt. Mochten de Amsterdammers er in januari niet in slagen de aanvaller te slijten, dan lijkt een transfervrij vertrek in de zomer onvermijdelijk.