Messi blijft bescheiden na nieuw record: Barça speelde briljant
Messi topscorer aller tijden in Champions League

Messi blijft bescheiden na nieuw record: "Barça speelde briljant"

26-11-2014 09:27

Enkele dagen nadat Lionel Messi topscorer aller tijden werd in Spanje, brak hij ook het record van meeste doelpunten in de Champions League. De Spanjaard Raúl eindigde op 71, Messi maakte dinsdagavond in het duel met Apoel Nicosia doelpunt nummer 72, 73 en 74 in het miljoenenbal.

"Het is prachtig, maar de punten waren het belangrijkste", zei Messi na afloop van de wedstrijd tegenover de aanwezige media. "Ik ben blij dat ik zo'n prachtig record in zo'n belangrijke competitie gebroken heb. Maar zoals gezegd, de drie punten waren belangrijker. Barça speelde briljant."

"We zullen proberen om de doelstellingen te bereiken en gaan verder op de ingeslagen weg", vervolgt Messi het verhaal. Het eerste doel in de Champions League is winst op Paris Saint-Germain, dat levert Barça namelijk groepswinst op. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden. In Parijs hebben we verloren, ze hebben een aantal zeer goede spelers."

"Het is een team dat aan het groeien is, ze worden steeds sterker. Maar we zullen proberen op een geweldige prestatie neer te zetten en als eerste te eindigen in de groep", aldus Messi.

Messi mag zich sinds zaterdag al de meest scorende voetballer ooit in de Spaanse Primera División noemen. De Argentijn kwam op een totaal van 253 doelpunten. Hij nam het record over van Telmo Zarra, die tussen 1940 en 1955 voor Athletic Bilbao 251 doelpunten maakte.