In het kort: PSV geeft Park waardig afscheid, Van Nistelrooy voor even trainer

In het kort: PSV geeft Park waardig afscheid, Van Nistelrooy voor even trainer

26-11-2014 09:47

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Guardado reist met PSV mee
Andres Guardado vliegt woensdag met de selectie van PSV mee naar Portugal. De Mexicaan raakte afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1) geblesseerd aan zijn enkel. Zijn meespelen staat daarom nog wel ter discussie, weet Voetbal International. Donderdagavond neemt PSV het in de Europa League op tegen Estoril. PSV-trainer Phillip Cocu hoopt dat hij dan over Guardado kan beschikken.

Jong PSV verwelkomt coach Van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy gaat zich vrijdagavond in de competitiewedstrijd van Jong PSV tegen Helmond Sport manifesteren als trainer. De oud-aanvaller is bezig om zijn trainerspapieren te halen en kan, als hij zijn examens met succes aflegt, vanaf medio volgend jaar als coach betaald voetbal aan de slag. In het duel met Helmond Sport draait Van Nistelrooy 'proef'. Later in het seizoen zal de voormalig international van het Nederlands elftal een echt examen moeten afleggen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdag.

Park krijgt waardig afscheid bij PSV
PSV gaat zondag voor de topper tegen Feyenoord afscheid nemen van Ji-Sung Park, die vorig seizoen door Queens Park Rangers werd verhuurd aan PSV. Dat weet het Eindhovens Dagblad. In het Philips Stadion zal de Zuid-Koreaan nog één keer worden toegezongen. Eerder speelde Park tussen 2003 en 2005 voor PSV. Met de club uit de Lichtstad reikte hij in 2005 tot de halve finales van de Champions League. Daarna vertrok Park naar het grote Manchester United, waar hij uiteindelijk zeven seizoenen zou spelen.