Ik had de tranen in mijn ogen staan toen ze me het vertelden in het ziekenhuis
Buijs staat negen maanden aan de kant

"Ik had de tranen in mijn ogen staan toen ze me het vertelden in het ziekenhuis"

26-11-2014 10:14

Jordy Buijs heeft naar eigen zeggen een flinke klap gehad. De verdediger van sc Heerenveen kreeg dinsdagmiddag te horen dat hij met een kruisbandblessure negen maanden buitenspel staat.

"Ik had de tranen in mijn ogen staan toen ze me in het ziekenhuis vertelden dat de kruisband kapot was. Vooraf gaven mensen nog aan dat het wel zou meevallen. In plaats daarvan is het seizoen voorbij. Dit is een enorme klap", reageert de aangeslagen verdediger in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Buijs zal binnenkort een operatie ondergaan. Dat duurt naar verwachting nog een paar weken, want de knie van de mandekker zal aan een paar voorwaarden moeten voldoen. Een van die voorwaarden stelt dat het vocht uit de knie is afgenomen. "Dat zou het zo erg zou zijn, had ik ook zelf niet in de gaten", zegt Buijs.

Inmiddels heeft de verdediger veel berichten gekregen van zijn collega's. "Het zegt me dat ik belangrijk ben voor het team. En gelukkig is mijn vrouw bij me. Aan haar heb ik veel steun. Mijn mentaliteit heeft me altijd op de been gehouden. Diezelfde mentaliteit gaat me nu ook weer op de been brengen. Dat weet ik zeker. Ik kom sterker terug", besluit de zwaar geblesseerde achterhoedespeler in het dagblad.